Blog

Saltamarges edita AUTODESTRUCCIÓ ‘Neva A Tot Arreu’, una cinta especial per al Record Store Day 2015 a l’Apolo Store de Barcelona

Barcelona, abril 2015.- La capacitat productiva de Càndid Coll (Autodestrucció, Zeidun, Murnau B, The Red Sexy Band, El Petit de Cal Eril,…) a l’hora de fer cançons és brutal. L’estiu del 2013 va entrar a gravar el que va ser el segon disc d’Autodestucció, ‘Cop net’ (Jacquard, 2014), aquest cop acompanyat dels membres del grup a diferència del ja clàssic del hardcore melòdic català, ‘Corre, corre, paralític’ (Jacquard, 2011), on Càndid Coll va interpretar tots els papers de l’auca. Però és que en aquella sessió es van acabar gravant una trentena de temes, una xifra enorme per un sol disc. Finalment, ‘Cop net’ va aparèixer amb 20 tracks comptant cançons i interludis esbojarrats. Ara, per fi, i de la mà del segell Saltamarges, surt a la llum el grapat de temes extra guardats a la recàmera, més un altre grapat gravats el febrer 2014 a casa, en una cinta editada especialment per al Record Store Day, ‘Neva a tot arreu’ (Saltamarges, 2015).

Amb un total de 9 tracks, en aquest treball hi trobem uns quants hits més que vindrien a confirmar que el hardcore melòdic va arrelar fort a Catalunya els anys noranta i per això avui en dia encara se’n recullen els seus fruits (feu un cop d’ull a Anchord, jove banda gironina amb una referència de debut editada també per Saltamarges).

Aquests nous temes segueixen mostrant i apostant des d’una òptica molt personal la cara més decadent de les nostres vides avui en dia, moltes vegades aparentment plenes i felices, dins d’una societat capitalista, competitiva i perduda. Aquest també és un dels punts que es pot copçar al documental ‘Un lloc on caure mort’, sobre la figura de Càndid Coll i Autodestrucció, que es va presentar en la passada edició 2014 del festival In-Edit i que va guanyar el premi com a millor documental nacional.

‘Neva a tot arreu’ es tracta d’una cinta de cassette especialment editada per Saltamarges per al Record Store Day 2015 i estarà disponible el dia 18 d’abril exclusivament a l’Apolo Store de Barcelona (Sala Apolo) dins d’una jornada de celebració del món del disc i de les botigues de discos i que compta amb diversos concerts, entre els quals l’actuació d’Autodestrucció en format acústic.

Autodestrucció Neva A Tot Arreu

AUTODESTRUCCIÓ ‘Neva A Tot Arreu’ (Saltamarges, 2015):
1. EI, BLAI!
2. LA CANÇÓ DE MAI ACABAR
3. NI TAN SOLS EL R’n’R ET SALVARÀ
4. CREMA LA FLOR
5. QUE NO PASSI EL TEMPS
6. ULTRALOCALISME EXTREM O MORT
7. MOSSOS D’ESQUADRA FRUSTRATS
8. NO SÓN YONKIS
9. ACABARÀS MALAMENT

Gravació i mescla: A l’estiu del 2013 a Ca la Kari Studios, per Dalmau Boada, amb mescla a càrrec d’Ivan Rodríguez, a Lluerna Studios. Altres cançons han estat gravades una tarda a casa de l’Albert & Nicotine, alias Albert Trabal, el Febrer de 2014.

Lletres i cançons: Càndid Coll, excepte una de les cançons, ‘Crema la flor’, que és una versió de ‘Herojuana’, cançó inclosa al disc ‘Pump Up The Valuum’ (Epitaph, 2000) de NOFX.

Disseny de portada i maquetació: Gerard Serrano.

Autodestrucció són:
Càndid Coll – Guitarra i veu
Toti Díaz – Guitarra
Pau Caro – Baix
Marc Turbina – Bateria

Col·laboracions: Eric Fuentes (coros i acordió) i Joan Colomo (coros) a “Mossos d’Esquadra Frustrats”. Xavi Roca (baix), Mau Boada (batería) i Albert Trabal (guitarra) en algunes cançons.

Nota d’Autodestrucció: “Ni per Nadal, ni per Setmana Santa, ni per Sant Joan, ni per la Castanyada, tant se val d’on sigueu, ara neva a tot arreu i a tot arreu on neva hi ha neu.”