Blog

SM015 – TANO! debut LP

TANO! – Tano! 12’’ LP (2016)

(Data de publicació: Novembre 2016)

La irrupció del power duo Tano!, format per Oskar Garcia (ex vocalista i guitarrista de Hurricäde) i Víctor Álvarez (baixista d’Anchord), no es pot deslligar del vincle creat entre els dos grups, compartint escenaris i fins i tot una gira el 2014, així com de la decisió de Hurricäde de posar punt i final el 2015, després de vuit anys en actiu.

Tano! és també el títol del seu LP de debut. Una carta de presentació amb deu temes cantats íntegrament en català, en què el fet que el guitarrista i vocalista sigui el mateix de Hurricäde, Oskar, té un pes determinant en la sonoritat i, en general, concepte i estètica del grup.

Com una clara evolució de Hurricäde, Tano! segueix en format duo el camí de l’exploració sota els paràmetres d’una música plena de dinàmiques, descaradament rítmica, agressiva i a voltes dissonant.

Les influències són notòries: Drive Like Jehu, Botch, Fugazi, Converge, The Locust, Abhinanda, HHH o els catàlegs de segells com Ebullition Records o Deathwish. Però què és Tano!? Post-hardcore? Math-core? Screamo? Emoviolence? Grindcore? Segurament tot això i, al mateix temps, res d’això. Perquè si una cosa deixa clara el disc és la seva voluntat de fugir constantment de la zona de confort, tot i partir i alhora fer honors a aquesta base mencionada.
Aquestes ganes de complicar-se i de crear una bèstia sonora particular és el que porta el duo a estar permanentment dalt d’un penya-segat, fent malabarismes per no caure i per mantenir l’adrenalina. Com proclamen a la cançó Rius de Serps: “Si només veus la llum és com si no veiessis res”.

Punts destacats:

  • Disc de debut del power duo format per membres de Hurricäde i Anchord el 2015.
  • Gravat en directe pel productor Santi Garcia en una masia catalana (Cal Pau Recordings).
  • Han tocat en festivals underground de Catalunya com Actitud Fest, Sugar Il.legal Fest o Fusiònica, i compartit escenari amb grups com Wild Animals, Cuello, Una Bèstia Incontrolable!, Nueva Vulcano, Power Burkas, Wann o L’Hereu Escampa.

tano_debut
Tracklist:
1. El Despertar
2. Rius de Serps
3. Un Moment, un Instant
4. Quentin Tarantano
5. La Torre de les Bruixes
6. Takeshi Kitano
7. L’Ànima en Pena
8. Budisme Tibetano
9. Jano Montano
10. L’Última Frontera

Informació tècnica:

  • Gravat i mesclat per Santi Garcia a Cal Pau Recordings (gener 2016) i masteritzat per Victor Garcia a Ultramarinos Mastering.
  • Co-editat en vinil 12” de 140 gr. de color negre per Saltamarges, La Agonía de Vivir i KrimsKramz.
  • Disseny de portada i artwork a càrrec de Gerard Serrano (Midwest Studio) i logo creat per Noemí Rebull (La Mandanga).