Blog

SM 016: Mendra “Tacho”

Mendra_Portada
(Data d’edició: Febrero 2017)

Siguem sincers, els grups de guitarres fa temps que ja no están de moda i el més probable és que no ho estiguin mai més. Fa anys que ja no sonen guitarres sorolloses a radios comercials dirigides al públic jove ni a la tele, i la popularitat del rock alternatiu als anys noranta del segle passat és ja un capítol més de la història. En aquest context, sempre resulta emocionant descobrir a tres joves de vintipocs – Paula Olivé (guitarra i veu), Sofía Ana Martori (baix) i Víctor Álvarez (bateria) – formant un grup de guitarres que, a més, sona creatiu i especial.

I és que Mendra és el nostre particular diamant en brut. S’aprecia la seva brillantor i comença a enlluernar: des de la seva primera actuació en directe, l’abril del 2016, fins aquest primer disc, Tacho (Saltamarges, 2017), gravat i mesclat pel seu amic i company de generació musical, Borja Pérez de Please Wait, ara també mà dreta de Santi Garcia als emblemàtics estudis Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu de Guíxols.

A una primera escolta del disc, l’oient podrà posar fàcilment les deu cançons dins del sac punk/hardcore en general però, seguidament, també podrà visualitzar paisatges menys clars a simple vista, que conformaran la personalitat dels tres integrants del grup: alguns acords jazzy (será per la formació musical clàssica de Paula i Sofi o potser per escoltar massa a Karate?), alguns ritmes que beuen del folklore argentí (Sofi té orígens familiars a Argentina) o fins alguna picada d’ullet a la bossa nova.

Aquesta mescla eclèctica fa que aquells que venim del hardcore ens vinguin al cap grups de l’ona raruna de segells com Touch and Go o Dischord, encara que ells sempre prefereixen destacar lo molt que els ha influenciat anar als concerts dels seus amics Please Wait, Hurricäde, No More Lies o Mourn. I es que al final tot és una petita gran familia, encara més quan en Víctor també milita a Tano! i Anchord, bandes també editades per Saltamarges. Així, no és casualitat tampoc que el disc compti amb col.laboracions d’Eric Fuentes d’Unfinished Sympathy, Jazz Rodríguez de Mourn i de Borja Pérez de Please Wait.

Cara A:

1- 22

2- Bruja Del Demonio

3- Coherence

4- Everyone But Anyone

5- Fantasmes

Cara B:

6- Me Long Ah!

7- Puzzle

8- SuperGlue

9- Own Clock

10- Yocolocolocolocoloko, Yocoloko

  • Enregistrat i mesclat el mes d’agost de 2016 a Ultramarinos Costa Brava per Borja Pérez del Pozo, supervisat per Santi Garcia, i masteritzat a Ultramarinos Mastering per Victor Garcia.
  • Artwork i fotografia a càrrec de Júlia Olivé.
  • Editaten cassette per Saltamarges.